ADANA / SEYHAN - Fatih Terim Anadolu Lisesi

Nis

"Çocukları sağlıklı ve bilgili yetiştirilmeyen uluslar, temeli çürük binalar gibi çabuk yıkılırlar."

"Vatanı korumak çocukları korumakla başlar"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 104. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramımız kutlu olsun.

Mrt

Tarihte eşine az rastlanan en büyük kahramanlık destanlarından biri olan ve savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümünü kutluyor,başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere,tüm şehitlerimizi saygı,rahmet ve şükranla anıyoruz.

Mrt

İstiklâl Marşı´mızın kabulünün 103. yıl dönümünü kutluyor; Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, İstiklâl Şairimiz Mehmet Akif ERSOY ve aziz şehitlerimizle gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

Ock

20 Aralık 1921 tarihinde Ankara Meclis Hükümeti ile Fransa arasında imzalanan “Ankara Antlaşması” üzerine işgal kuvvetleri 5 Ocak 1922 tarihinde Adana’dan çekilmişlerdir. Türk Kuvvetleri Adana’ya girmiştir. Kutlu olsun! 5 Ocak Adana’nın kurtuluş günü, aynı zamanda Türk edebiyatına önemli bir milli eserin doğmasına da vesile olmuştur. Arif Nihat Asya “Bayrak” şiirini Adana’nın kurtuluş günü münasebetiyle yazmıştır. Bu şiirle Arif Nihat Asya “Bayrak Şairi” olarak anılacaktır.

#5ocakadanamızınkurtuluşu #5ocakadananınkurtuluşu

Kas

Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 85. yılında saygı ve minnetle anıyoruz.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yaşını coşkuyla kutluyoruz. Bundan tam 100 yıl önce Türkiye'nin bağımsız ve güçlü bir ülke olması için en büyük adımı atarak Cumhuriyeti ilan eden büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyoruz.

Ağu

Zaferimizin 101. yıl dönümünde, bizlere özgür ve bağımsız bir ülke bırakan Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını saygı,minnet ve rahmetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyoruz.

May

Tarihin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919'un 104.yıl dönümüne ulaşmanın coşku ve heyecanını yaşıyoruz.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.

"Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir."

Nis

Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunun 103. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.

Mrt

Çanakkale Zaferi, vatan topraklarını korumak için şahlanan Türk ulusunun muhteşem destanıdır.  Çanakkale Zaferi'nin 108'inci yıl dönümünü kutluyor,başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere,tüm şehitlerimizi saygı,rahmet ve şükranla anıyoruz.

Mrt

İstiklâl Marşı´mızın kabulünün 102. yıl dönümünü kutluyor; Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, İstiklâl Şairimiz Mehmet Akif ERSOY ve aziz şehitlerimizle gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

Ock

20 Aralık 1921 tarihinde Ankara Meclis Hükümeti ile Fransa arasında imzalanan "Ankara Antlaşması" üzerine işgal kuvvetleri 5 Ocak 1922 tarihinde Adana'dan çekilmişlerdir. Türk Kuvvetleri Adana'ya girmiştir. Kutlu olsun! 5 Ocak Adana'nın kurtuluş günü, aynı zamanda Türk edebiyatına önemli bir milli eserin doğmasına da vesile olmuştur. Arif Nihat Asya "Bayrak" şiirini Adana'nın kurtuluş günü münasebetiyle yazmıştır. Bu şiirle Arif Nihat Asya "Bayrak Şairi" olarak anılacaktır.

Adana'mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yılı kutlu olsun.

Kas

25 Kasım , Birleşmiş Milletlere üye birçok ülke ile birlikte ülkemizde de kadına karşı şiddetle mücadele konusunda farkındalığı arttırmak ve kurumlar arası koordinasyonu geliştirmek maksadıyla " Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü " olarak anılmakta olduğundan bu kapsamda okulumuzda çeşitli etkinlikler düzenlenmiştir. Etkinliklerde dereceye giren öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz. Ayrıca okul aile birliği üyelerimize eşlerine verebilmeleri için gül takdim ettik.
KADINA EL KAL-KA-MAZ

Kas

Okulumuza ismini veren Fatih TERİM hocamızın değerli annesi Nuriye TERİM´in vefat haberini üzülerek aldık. Değerli TERİM ailesine BAŞ SAĞLIĞI DİLERİZ. ALLAH RAHMET EYLESİN. MEKANI CENNET OLSUN..

Kas

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu öğretmenler arası dart turnuvası müsabakalarında Adana ikincisi olan Sadun ATALAR ve Adana üçüncüsü olan Volkan DAYANKOÇ öğretmenlerimizi tebrik ederiz. Müsabakalarda desteklerini esirgemeyen okul müdürümüz Erkan FIRAT , müdür yardımcımız Şakir YALTIRIK , tüm öğretmen arkadaşlarımız ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.