ADANA / SEYHAN - Fatih Terim Anadolu Lisesi

Kas

AB kod haftası kapsamında 8-23 Ekim 2022 tarihleri arasında okulumuzda yüz yüze CodeWeek (Kod Haftası) etkinlikleri yapıldı.

Fatih Terim Anadolu Lisesi olarak #CODEWEEK2022 #kodlamahaftası kapsamında farklı etkinlikler gerçekleştirdik. Etkinliklere katılan tüm öğrencilerimize ve onlara rehberlik eden öğretmenimiz Pelin ÖRGERİM'e teşekkürler.

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen CODE01ADANA için 'Matematik Seferberliği' ana temasıyla düzenlediğimiz yüz yüze etkinliğimiz "CODEMATCH"

#CodeWeek2022 'de biz de varız  @egitimadana #codeweek @codeweekeu #codeweekturkiye adana_mem #CODE01ADANA

Kas

Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 84. yılında saygı ve minnetle anıyoruz.

Cumhuriyetimiz 99 yaşında

Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyor ve Cumhuriyet Bayramımızı kutluyoruz.

Tem

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

Tem

İMPARATOR'DAN SÜRPRİZ ZİYARET

Türk futbolunun 'İmparator'u, kendi yaptırdığı ve 2003 yılında açılışını gerçekleştirdiği, adını taşıyan okulumuza sürpriz bir ziyarette bulundu.

Ziyarette kendisine Adana Demirspor Yönetim Kurulu Üyesi ve 5 Ocak Gazetesi İmtiyaz Sahibi Savaş Çokduygulu eşlik etti. Okul girişinde adına düzenlenen onur köşesini inceleyen İmparator, duygu dolu anlar yaşadı. Daha sonra okulumuzda incelemelerde bulunan Fatih Terim, Müdürümüz Güngör Selçuk'tan okulumuz hakkında bilgi aldı. Eğitimin önemine ve hassasiyetine vurgu yapan Terim, öğrencilik dönemlerindeki imkanların kısıtlılığına dikkat çekti. "Gençlerin akademik, sosyal, sportif ve sanatsal alanlarda kendilerini geliştirmeleri için okullarımızın fiziki altyapısı güçlendirilmelidir." diyen İmparator, "Bu noktada sadece devletimizin değil,  hayırsever vatandaşlarımızın, özel sektörün ve STK'ların da taşın altına elini koyması gerektiğine inanıyorum. Bizler de desteğimizi güzel ülkemizin, güzel evlatları için önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz." İfadelerine yer verdi.

Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaret, Fatih Hocamızın öğrencilerimizle buluşma sözüyle sona erdi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.

Mrt

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.

İnce düşüncelerinden dolayı başta okul müdürümüz İdris BAŞAK olmak üzere tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Şuna inanmak lâzımdır ki, dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir.

Mustafa Kemel Atatürk (1923)

Mrt

"14. ADANA KİTAP FUARI" TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde öğrencilerimizle buluştu.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası Etkinlikleri kapsamında tüm okullarla eş zamanlı olarak okulumuzda da "Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı" gerçekleştirildi.

Ock

Okulumuzun e-dergisi YANKI'nın 1. sayısını okuyabilmeniz için TIKLAYINIZ....   Bu güzel çalışmada emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkürler.

Ock

"Efendiler, bende bu vakayiin ilk teşebbüs hissi bu memlekette, bu güzel Adana'da vücut bulmuştur."  Mustafa Kemal ATATÜRK

Adana'mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı kutlu olsun.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun.

Bu güzel programın hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkürler.

Mrt

Çanakkale Zaferi'nin 106'ıncı yıl dönümünü kutluyor,başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere,tüm şehitlerimizi saygı,rahmet ve şükranla anıyoruz.

(Videodaki resimler öğrencilerimiz tarafından çizilmiştir.)

Ekm

Cumhuriyetimizin ilanının 96. yılında büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyor , Cumhuriyet Bayramımızı kutluyoruz.

Ekm

Dikeceğimiz her ağaç yarınlara mirastır. Emek veren tüm idareci, öğretmen, öğrenci ve personelimize sonsuz teşekkürler. Geleceğimize güzel bir yatırım oldu.